Logo Kurier Iławski

Pierwsza strona
INFORMACJE
Opinie
Papierosy
CENNIK MODUŁOWY
Ogłoszenia drobne
Stopka
Wyszukiwarka
FORUM

INFORMACJE
Z kopa w twarz. Śmiertelne pobicie
Szofer uratował niemowlaka
DOM DOBRY po iławsku
Chcemy wind na perony!
Cmentarz w stylu amerykańskim?
Miejsca na urnę nie zarezerwujesz
Sensacyjne znalezisko! Myślałam, że to dzwonek od roweru
Adam Żyliński dementuje plotki: Nigdzie się nie wybieram
Remont wiaduktu: Toniemy w korkach
Dojechali na wstecznym
Leśna Banda!
Burmistrz milioner
Szatan w rękach aniołów
Skarga na szpital. Pytania bez odpowiedzi
Potwór i morderca spod matki serca
Morderstwo przy tartaku
Mąż Niemiec nie jest zły!
Czy Jeziorak odpędza burze?
PSL chce zniesienia dwukadencyjności w gminach
Burmistrz bez zaufania
Więcej...

Forum

29114. 
Dla kulejącego miasta każda inwestycja, zwłaszcza prywatna mogłaby wydawać się wybawieniem. Jednak nie w Iławie. Na sesji rady miejskiej burmistrz przedstawił wniosek Piotra Szostaka, właściciela tzw. cypla po „Czapli”, gdzie już postawił hotel „Port 110”. Teraz Szostak chce obok wybudować luksusowe apartamenty mieszkalne. O dziwo nie wszystkim radnym pomysł się spodobał!

Apartamenty, czyli ostatnia szansa cypla „Czapla”
http://www.kurier-ilawski.pl/czytaj/Apartamenty-czyli-ostatnia-szansa-cypla-Czapla/3821
 KURIERZY
 Iława, Wtorek 24-09-2013

29113. 
Czy jako obywatel iławski, mogę zabrać głos pod przykrywką w sprawie iławskiej POLICJI, w tym - komendanta i jego zastępcy oraz niektórych policjantów, jakich mam na oku. Jeśli przyzwolicie, to dam głos. [...]
 ORMO-wiec
 Iława, Wtorek 24-09-2013

29112. 
U nas, na Osiedlu Ostródzkim, nawiedzony rodzic kupił chłopcu po komunii mikromotorynkę (pewno wymarzony prezent dziadków). Syncio zaiwaniał po osiedlu jak opętany, aż ktoś nasłał dzielnicowego i troche uspokoił ojciec synalka. Za rok ojciec, widząc postępy syncia, sprawił mu lepszy pojazd, miniterenówkę, głośno trajkoczącą.
Nie miał gdzie jeździć, to szalał (na oczach cieszącej się mamci) wokół kościoła parafialnego (nawet podczas nabożeństwa rezurekcji) trajkocząc proboszczowi i wikaremu, skupiającym się po południu na "medytacyjnej ciszy" w plebance.
Dziś pod ich domem, we wiadomej pewno sprawie, stał już wóz policyjny
z którego wyszedł z groźną miną funkcjonariusz.
 ORMO-wiec
 Iława, Wtorek 24-09-2013

29111. 
Odnośnie wpisu numer: 29101

Ooooooooooooooooo, Bartosz Gonzales wrócił do Kuriera! Reporter 24.
Kto z ratusza zdenerwował się na źle zaparkowany samochód, że aż tyle policji najechało? Gdy zwykły człowiek prosi pomoc, to... wiemy jak jest.
 skaner
 KURIER, Wtorek 24-09-2013

29110. 
Odnośnie wpisu numer: 29049

Nieprawdą jest, że były proboszcz lubił PO.
Ja bardzo często z nim na tematy polityczne przeważnie rozmaiłam. On nikogo w Suszu nie faworyzował, a o Sadowskich wypowiadał się lepiej niż o obecnym Burmistrzu.
Myślę, że nie powinniśmy zajmować się czyimś sumieniem i grzechami, każdy ma swoje. Lepiej pracujmy nad sobą i nad zadaniami na poprawę naszej małej ojczyzny - Susza, bo źle u nas się w gminie dzieje, oj źle.
 parafianka
 Susz, Wtorek 24-09-2013

Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288

29109. 
Odnośnie wpisu numer: 29098

Na prowincji mamy dziadostwo władzy lokalnej. Ryba psuje się od głowy.
DONALD TUSK chyba po raz pierwszy powiedział publicznie PRAWDĘ.
Boska moc sprawcza niezamierzonego przejęzyczenia.
Posłuchajcie:
"... Platforma po to sprawuje władzę, aby życie w Platformie dla ludzi
było lżejsze."
No i ta konsternacja... Klaskać czy płakać...?